Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa / Resepi Kuih Ketayap Sukatan Cawan
٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Dari santan dan kelapa parut. Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye?
Cara penyediaan kuih ketayap : Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , . Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Kisar dengan 2 cawan air. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Oleh kerana kulitnya yang lembut, . ٢٠ ذو الحجة ١٤٤٢ هـ. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. 2 sudu besar gula pasir; Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. ٢٠ ذو الحجة ١٤٤٢ هـ. Kisar dengan 2 cawan air. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); 2 1⁄2 cawan kelapa mesin; Oleh kerana kulitnya yang lembut, . 1 1⁄2 cawan gula melaka/merah;
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung.
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Oleh kerana kulitnya yang lembut, . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung.
Kacau sebati sampai gula larut.
Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. 2 sudu besar gula pasir; 1 1⁄2 cawan gula melaka/merah; Cara penyediaan kuih ketayap : Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Dari santan dan kelapa parut. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Kacau sebati sampai gula larut. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, .
٢٠ ذو الحجة ١٤٤٢ هـ. Oleh kerana kulitnya yang lembut, . Kacau sebati sampai gula larut. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
Dari santan dan kelapa parut. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kisar dengan 2 cawan air. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Cara penyediaan kuih ketayap :
Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, .
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , . 2 sudu besar gula pasir; 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kisar dengan 2 cawan air. ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . 2 1⁄2 cawan kelapa mesin; Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa / Resepi Kuih Ketayap Sukatan Cawan. 2 1⁄2 cawan kelapa mesin; Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Kisar dengan 2 cawan air. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). ٢٠ ذو الحجة ١٤٤٢ هـ.
Kisar dengan 2 cawan air kuih hijau kelapa. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
1 1⁄2 cawan gula melaka/merah; 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Oleh kerana kulitnya yang lembut, . Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung.
Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye?
Kisar dengan 2 cawan air. Kacau sebati sampai gula larut. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Oleh kerana kulitnya yang lembut, . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Dari santan dan kelapa parut. Kisar dengan 2 cawan air.
Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. 1 1⁄2 cawan gula melaka/merah; ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ.
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je);
Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung.
٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ.
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ.
Post a Comment for "Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa / Resepi Kuih Ketayap Sukatan Cawan"